Felnőtt fogászati kezelések

A gyönyörű fogak és a tökéletes rágófunkció mindenkinek jár!

  Minden életkornak megvannak a maga jellegzetes fogászati problémái. Gyermekek esetében figyelemmel követjük a fogváltást, az állcsontok fejlődését, az arc- és száj körüli izomzat fejlődését és helyes működését. A serdülőkorban megemelkedik a fogszuvasodás és az ínygyulladás kockázata, és ez az időszak alkalmas leginkább a fogszabályozó kezelések megkezdésére is.

  Mikor pácienseink belépnek a felnőttkorba, életkörülményeik és értékrendjük is megváltozik. Fiatal felnőttkorban előtérbe kerülnek az esztétikai kezelések, kicsit később pedig már szükség lehet az elvesztett fogak pótlására is.

  Pácienseink életútját igen sok esetben egészen pici gyermekkortól figyelemmel kísérjük, és mindig az életkorának megfelelő ellátásban részesítjük, miközben folyamatos fókuszt helyezünk az egészségtudatos életmóddal kapcsolatos edukációra is.

  Felnőtt fogászati kezeléseink

  Fogászat fiatal felnőttkorban

  A fogászati problémák általában hosszú idő alatt alakulnak ki, némelyiknek évekre, évtizedekre is szüksége van ahhoz, hogy látható-érezhető tüneteket produkáljon. A megelőzésre és korai felismerésre tehát rengeteg lehetőségünk van, mielőtt súlyosra fordulna a helyzet. Ez természetesen feltételezi azt is, hogy pácienseink fél évenként fölkeresik rendelőnket egy-egy rutin kontrollvizsgálat erejéig, ahol már korai stádiumban felfedezhetjük a kezdődő fogszuvasodásokat, gyulladásokat, higiéniás problémákat.

  Felnőtt fogászati kezeléseink

  Fiatal korban szinte mindenki számára fontos a jó megjelenés, hogy a tükörből olyasvalaki mosolyogjon vissza ránk, aki büszke szép és ép fogaira. Felnőtt pácienseink kezelésekor ezért nem kizárólag a fogazat megbetegedéseinek megelőzésére és kezelésére összpontosítunk, hanem a mosoly és az arc egészének harmonikus megjelenésére is.

  A fogak mérete, helyzete, színe és formája mind-mind hozzájárul arckarakterünkhöz, és szerencsére mindegyiken lehetséges változtatni is, szakorvosaink pedig segítenek megtalálni a megfelelő kezelést a kívánt cél eléréséhez.

  Felnőtt fogászati kezeléseink

  Fogászat érett- és idős korban

  Sokaknak a fejében él az a tévhit, hogy a fogak romlása az életkor előrehaladtával elkerülhetetlen. A fogak elvesztésével kapcsolatban is széles körben elterjedt az, hogy idős korra a fogak kihullanak és elkerülhetetlen lesz a fogsor vagy más fogpótlás viselése. Ez azonban nem igaz. Valójában ez egyáltalán nem ennyire törvényszerű. A fogak romlását, az íny megbetegedéseit, a fogak kilazulását és elvesztését nem kell már most beírnunk a naptárunkba, ugyanis ezek mind megelőzhető problémák.

  Érett korban a legfőbb törekvésünk a fogazat egészségének megőrzése, a problémák korai észlelése, és mielőbbi kezelése, ez pedig magában foglalja a hiányzó fogak pótlását is. Egy vagy több fog elvesztése esetén szakorvosaink segítenek kiválasztani, megtervezni és elkészíteni a legmegfelelőbb fogpótlást.

  Felnőtt fogászati kezeléseink

  Foglaljon időpontot kényelmesen, online

  Tovább

   Hol talál minket?

   Clinica Dentaria
   1119 Budapest
   Csurgói út 11. Fszt. 1.